Kamp groep 8

ingevoerd op 16-06-2016

Dit jaar ging groep 8 op de fiets naar De Stierop. Het kamp zat vol gezellige en leuke activiteiten. Maandagmiddag kwamen er ouders met boten: sloepen, een zeilboot, speedboten en de brandweerboot. We zijn naar het watersportgebied gevaren en hebben vaar- en waterpret gehad.

’s Avonds na het eten speelden we het Zweedsloopspel. Dit was een onderdeel van het Levend Risk, wat als een rode draad door ons kamp liep. Elk kind begint Levend Risk in zijn eentje en krijgt een land toegewezen. Er wordt dan een 1 tegen 1 spel gespeeld. De winnaar van het spel gaat samen met de verliezer verder onder de naam van het winnende land. Daarna volgt er een 2 tegen 2, 4 tegen 4 spel enz.

 

Dinsdagochtend fietsten we naar Krommeniedijk. De fietsen werden in de schuur gestald en een touringcar kwam ons ophalen. In 2 groepen deden we een wandeling door Amsterdam langs de Schreierstoren, de Waag, het Begijnhof en de Dam. In de Kalverstraat werd er naar hartelust gewinkeld. Vooral de Lush en Jamin waren erg populair.

Daarna gingen we griezelen in de Amsterdam Dungeons. We werden meegenomen door Amsterdam in de tijd van de Middeleeuwen. Acteurs lieten ons flink schrikken. Na 1,5 uur stonden we weer buiten en liepen we naar de bus.

De bus bracht ons bij zwembad Heerenduinen in IJmuiden. De glijbaan, de waterstroom en het buitenbad zorgden opnieuw voor waterpret.

 

’s Avonds hebben alle kinderen zelf pannenkoeken gebakken. Daarna speelden we een paar spelonderdelen van Levend Risk en om 23.15 uur begonnen we aan ons nachtspel. Het kralenspel was super spannend. Wat was iedereen fanatiek! Een enkeling belandde nog in de prutsloot. Na het nachtspel hebben we een kampvuur gemaakt en marshmallows bij het vuur gehouden. Moe en voldaan gingen de achtestegroepers hun tenten in.

 

De laatste dag moest er eerst opgeruimd worden. De tenten werden opgebroken en daarna was het tijd om het veld na te lopen, de wc’s en de doucheruimte schoon te maken en ook de keuken en binnenruimte moesten gepoetst worden. De bagage werd daarna door de beheerder met hulp van Max, Martijn en een aantal kinderen overgevaren.

We speelden nog een onderdeel van Levend Risk en vertrokken daarna op de fiets naar het Uitgeesterstrandje. Hier hebben de kinderen onder leiding van ODI-sport vlotten gebouwd. Het zonnetje brak weer door en het was opnieuw genieten.

 

Dankzij enorm veel hulp van ouders was dit kamp mogelijk. Bagagevervoerders, hout leveranciers, ouders (en ouders van oud-leerlingen) met boten en natuurlijk ook de hulp van Max en Martijn. Onze dank is groot!

IMG_3077 IMG_3077
IMG_3116 IMG_3116
IMG_3099 IMG_3099
IMG_3117 IMG_3117
IMG_3214 IMG_3214
IMG_3224 IMG_3224
IMG_3332 IMG_3332
IMG_3459 IMG_3459