Lerarentekort ook op De Brug

ingevoerd op 13-12-2016

In de media en ook in onze eigen Bruggenspraak wordt de afgelopen tijd aandacht besteed aan het lerarentekort. In ons bestuur merken we dit met name bij het zoeken naar een vervanger als een collega ziek is. Er zijn verschillende redenen voor het tekort:

1. Er komen minder mensen van de lerarenopleiding af dan een aantal jaar geleden.

2. De wet Werk en Zekerheid zegt dat als iemand 3 x in een bepaalde periode heeft ingevallen binnen een bestuur recht heeft op een vast benoeming. Deze vaste benoemingen kunnen wij niet bieden. Dus kunnen we mensen maar 2x vragen om in te vallen binnen ons hele bestuur van 28 scholen.

3. Punt 2 heeft als gevolg dat er invallers zijn die alleen nog langdurige invalklussen willen doen zoals zwangerschapsverlof of langdurige ziektevervanging.

 

Stichting Flore is bezig 10 (en wellicht 14) extra banen te vullen voor onze invalpool. Daarmee hopen we voor onze scholen het probleem te verkleinen. Verder heeft elke school de opdracht gekregen een invalprotocol te maken, waarin beschreven staat hoe de school handelt mocht er toch geen invaller beschikbaar zijn. In het uiterste geval zijn wij genoodzaakt een groep kinderen naar huis te sturen. Dit is natuurlijk niet ons streven. Dit protocol vindt u hier (/content/27089/download/clnt/72045_Invalprotocol_De_Brug_16-17.doc), en staat op onze website. Het protocol is in de MR besproken en zal aan het eind van dit schooljaar geëvalueerd worden.

lerarentekort lerarentekort