Praktijk Zilveren Maan

ingevoerd op 28-02-2017

Beste ouder(s)/verzorger(s),

In samenwerking met  Marielle van der Laan-Waarsing en Judith Capaan , werkzaam bij Praktijk Zilveren Maan en Praktijk Jong Talent bieden wij dit jaar kosteloos verschillende programma’s  aan voor echtscheiding/rouw en ziekte in het gezin. Het doel van het programma is:  voorkomen dat kinderen in een later stadium in de problemen komen als gevolg van een on(voldoende) verwerkt verlies. In deze programma’s gaat het om het ontmoeten van lotgenoten, leeftijdsgenootjes. Het samen praten helpt de kinderen om met allerlei verschillende gevoelens om te gaan.  Het programma is preventief, dat betekent dat het is bedoeld voor kinderen die geen (ernstige) problemen ervaren maar het fijn vinden elkaar te ontmoeten. 

De programma’s bestaat uit een ouderavond, een gesprekje van één van de coaches met uw kind, zeven kinderbijeenkomsten. Tot slot is er een afsluitend gesprek voor u als ouder(s)/verzorger(s) met één van de coaches  De kinderbijeenkomsten vinden plaats op school onder schooltijd. Doorgaans wekelijks op een vaste dag en tijd. Tijdens de kinderbijeenkomsten staan zorgvuldigheid, veiligheid en vertrouwelijkheid voorop, zowel voor ouder(s)/verzorger(s) als voor kinderen. Uiteraard wordt dit tijdens de ouderavond uitgebreid toegelicht en is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Mariëlle van der Laan van Praktijk Zilveren Maan via e-mail: info@praktijkzilverenmaan.nl of telefonisch 0652452969. 

Marielle van der Laan-Waarsing & Judith Capaan 

zilveren maan zilveren maan