Overblijf (TussenSchoolse Opvang) heeft Gouden Ster ontvangen!

ingevoerd op 18-04-2017

Op woensdag 13 april werd de verlenging van het keurmerk voor de TSO van basisschool De Brug met alle leerlingen in de aula gevierd. 

In 2015 werd al de zilveren ster toegekend door de commissie van de TSO-voorbeeldschool. Dit maal was het een gouden ster die door middel van een oorkonde werd uitgereikt door Ed van Veen van TSO-voorbeeldschool.

 

’Deze toekenning wordt in onze regio slechts op een aantal scholen uitgereikt. De TSO van deze school valt op vanwege zijn organisatie, maar vooral door het pedagogisch klimaat tijdens de TSO-uren. Alle kinderen van alle leeftijden spelen met elkaar en helpen elkaar. Daarbij is er een prachtig plein waar veel spelmogelijkheden zijn . Er zijn o.a. twee pannaveldjes, een klimtoestel, veel buitenspelmateriaal enz. 

 

Er zijn twee coördinatoren, een namens het team (Juf Angelique) en een namens de overblijfkrachten (I.Schouten) die prima met elkaar samenwerken en zorgen dat het overblijfteam ook als groep functioneert. 

 

De TSO-medewerkers hebben prima contact met de kinderen zowel tijdens het eten als tijdens het buitenspelen waardoor er regelmatig een prettige ontspannen sfeer aanwezig is. Hiervoor volgen zij regelmatig workshops. 

Bovendien is de ontruiming van het gebouw tijdens de tso met de kinderen en de tso-medewerkers geoefend. 

Tenslotte wordt voor de presentie van de kinderen gebruik gemaakt van het systeem van TSO- Assistent, waardoor veel dagelijkse overblijfzaken online geregeld worden. 

 

Al met al wordt volledig voldaan aan de criteria voor de toekenning van een gouden ster. ’ aldus Ed van Veen.

 

Tijdens de uitreiking werd er door alle leerlingen en leerkrachten van de school in de aula een lied voor de aanwezige overblijfkrachten gezongen: 

 

Sterren, sterren, sterren,….. sterren op De Brug 

De overblijf die krijgt een gouden ster vandaag 

De ouders blijven over en dat doen ze heel graag 

Eten met kinderen doen ze heel goed 

Het zijn TOP ouders, ze weten hoe het moet 

Sterren, sterren, sterren, een gouden ster op de Brug 

 

De tso van De Brug kan met recht een voorbeeldschool genoemd worden. De oorkonde kunt u vinden in de gang van de school bij de onderbouw ingang.

tso-voorbeeldschool-logo tso-voorbeeldschool-logo