KinderKledingRuil, maandagavond 14 oktober

KinderKledingRuil

Maandagavond 14 oktober is er een KinderKledingRuil in het gemeentehuis. De ruilmarkt is een inwonersinitiatief. Iedereen uit Castricum en omgeving is welkom. De ruilavond wordt georganiseerd samen met initiatiefnemers Annelies Bax en Cora Schipma. Vorige edities waren al een groot succes: er wordt veel goede kleding ingeleverd, en iedereen gaat tevreden met leuke kledingstukken naar huis.

 

Iedereen is welkom

Wie nog niets of weinig heeft om in te leveren, mag toch komen uitzoeken. Bax en Schipma benadrukken dat echt iedereen welkom is. Bax: ‘Babymaatjes blijven vaak over, omdat ouders van baby’s nog niet veel hebben om in te leveren. Kom dus gerust.’ Ruilen hoeft niet altijd een-op-een te zijn. Als je de ene keer meer geeft, kan je de andere keer meer nemen. Bax: ‘Ons ideaal is een nieuwe wereld waarin ruilen de norm is.’

 

Hoe het werkt

Graag alleen nette, schone en mooie kleding inleveren

19.15 uur: kleding inleveren

20.00 uur: kleding uitzoeken

Koffie en thee staat klaar voor tijdens het wachten

Aanmelden is niet nodig

Alles wat overblijft, wordt aan een goed doel geschonken. De slechte kleding gaat naar Drop & Loop, zij hergebruiken de materialen in Nederland. Goede kleding gaat naar tweedehandswinkels in Egmond en Castricum en naar de Stichting babyspullen.nl.

 

18 november: Speelgoedruilbeurs

Op maandagavond 18 november is er een vergelijkbaar event, dan gaat het om speelgoed. Jaarlijks is dit event er in de aanloop naar Sinterklaasavond. 

 

carnival carnival